Tescilli Yapıya Müdahale İçin Kurul Kararı bekleniyor

Tescilli Yapıya Müdahale İçin Kurul Kararı bekleniyor

İlçemiz Sunguroğlu mahallesi 156 ada 7,8,9, ve 158 ada 6,7,8,9 parseller üzerinde bulunan yapı Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 09.05.2018 tarih 3241 sayılı kararla kültür varlığı olarak tescillenmiştir.
Terziler arastasında bulunan esnafların yapının tehlike arz ettiğini belediyemize bildirmeleri üzerine teknik personellerimiz tarafından yapılan incelemeler neticesin de taş kemer üzerinde bulunan geleneksel Türk evi mimarisine göre inşa edilen ahşap yapının balkon kısmında bulunan taşıyıcı elemanlarında hasar oluştuğu tespit edilmiştir. Bu durum vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye attığından dolayı belediyemiz tarafından gerekli tedbirler alınarak arasta girişi kapatılmıştır.
Söz konusu yapı kültür varlığı olarak tescillendiğin den dolayı kültür varlıklarını koruma kurulunun kararı olmadan yapıya fiziki müdahale edilememektedir. Yapının durumu teknik rapor hazırlanarak Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna bildirilmiştir. Kuruldan gelen heyet yapıda incelemeler de bulunmuş hasarlı olan kısmın alınabilmesi için mevcut yapının rölövesinin çizilmesini şifaen belediyemize bildirmiştir. Ancak kurul kararı belediyemize ulaşmamıştır.
Belediyemiz tarafından Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tescilli yapının rölövesinin hazırlanması için teknik personel görevlendirilmesi talep edilmiştir.
Belediye Başkanlığı olarak tescilli yapıya kanun ve yönetmelikler çerçevesinde koruma kurulu kararı olmadan fiziki müdahalede bulunulamamaktadır. Koruma kurulu kararı beklenmektedir.

Önceki “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum